Emmaus

Emmaus Parkwijk is onderdeel van ’t Groene Sticht. Op deze website van ’t Groene Sticht stellen wij ons dan ook graag aan je voor.

Wij zijn een woon-werkgemeenschap met opvangfunctie. Alle bewoners van het Emmaus woonhuis dat naast de winkel is gelegen, werken in het kringloopbedrijf mee. Ons motto is: kom ons helpen anderen te helpen en misschien ben jij daarmee geholpen.

In onze groep wonen mensen die uit een probleemsituatie komen en mensen die hun sociale betrokkenheid, hun idealisme, bij Emmaus in de praktijk willen brengen. De achtergrond van de problemen is heel verschillend. Dat wil niet zeggen dat er bij ons plek is voor iedereen. Mensen met een actuele drank- of harddrugsproblematiek; met ernstige psychische problemen; of met een zwaar lichamelijke handicap passen niet in onze groep. In ons woonhuis is plaats voor 15 personen en iedereen heeft een eigen kamer. De woonkamer, de keuken en de ’natte voorzieningen’ zijn gemeenschappelijk.

We zijn ook op zoek naar kerngroepsleden voor de woongroep; Wanneer je het leuk vindt om met ons vorm en inhoud te geven aan het samen leven in een groep en heb je bovendien interesse in het kringloopbedrijf dan ben je van harte welkom. Als je geïnteresseerd bent, loop even langs de winkel of bel 030-2342850 en vraag naar Jan van Dam.